Give it a Second Chance - eTwinning Projesi

Give it a Second Chance: Upcycle! (İleri Dönüşüm) - eTwinning Projesi

17.12.2021 1254

Proje adı: Give it Second Chance: Upcycle! (İkinci Bir Şans Ver: İleri Dönüştür!) Projemizde Türkiye'den 8,  Romanya 'dan 2, Fransa'dan 1, İtalya'dan 2 ve Yunanistan'dan 1 okul ortağımız yer almaktadır.Ve farklı okullardan 14 öğretmen ve 103 öğrenci projeye katkı sağlamaktadır. Proje çalışmalarımız ;projemizin Ekim ayında kabulünden sonra ,Kasım ayında okul öğrencilerimizden gönüllü bir grubun katılımı ile başlamıştır ve çalışmalar online platform üzerinden devam etmektedir. Proje konusu genel olarak şöyledir:

Günümüz dünyasında her şeyi çok hızlı tüketiyor ve her zamankinden daha fazla atık üretiyoruz. Birleşmiş Milletler'e göre her yıl 2.12 milyar ton atık bırakıyoruz, bu da uzun vadede çevremize kirliliğe ve geri dönüşü olmayan zararlara neden oluyor. Sıfır atık bir dünya yaratmak elbette mümkün değil ama bizim projemiz çöp sahalarındaki atık miktarını azaltmak ve "ileri dönüşüm" yaparak eğitim amaçlı kullanmak amacıyla daha değerli bir şey yaratmak. Öğrenciler, atık olarak kabul edilen bir nesneyi alıp, yaratıcılıklarını kullanarak ve sanatsal zekalarını keşfederek yeni, daha değerli bir nesneye dönüştürürler. Böylece atık malzemelere ikinci bir kullanım şansı verilerek farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Sürdürülebilir bir atık yönetimine katkıda bulunacaklar.