Okulumda Geri Dönüşüm Var - eTwinning Projesi

17.12.2021 412

Proje adı: Okulumda Geri Dönüşüm Var

Projemizde Türkiye'den 10, Almanya'dan 1, Bosna Hersek'ten 1, Gürcistan'dan 1 ve Ürdün'den 1 okul ortağımız yer almaktadır.Ve farklı okullardan 14 öğretmen ve 96 civarı öğrenci projeye katkı sağlamaktadır. Proje çalışmalarımız ;projemizin Ekim ayında kabulünden sonra ,Kasım'da okul öğrencilerimizden gönüllü bir grubun katılımı ile başlamıştır ve çalışmalar online platform üzerinden ve yüzyüze devam etmektedir

Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün azalmaktadır. Malzeme tüketimini azaltmak, değerlendirilebilir nitelikli atıkları geri dönüştürmek sureti ile doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekmektedir. Ormanlar, su, petrol vb. doğal kaynaklarımızın üretim sürecinde kullanılması sonucu, cam, metal, plastik ve kağıt/karton ambalajlar elde edilmektedir. Piyasaya sürülen ambalajların atık haline geldikten sonra, türlerine göre ayrılıp geri dönüşüm sanayine sevk edilmesiyle geri dönüştürülmüş malzemeler çeşitli ürünlerin üretim aşamasında ikincil hammadde olarak kullanılmaktadır. Böylece doğal kaynaklarımız daha az kullanılarak, doğaya katkı sağlanmış olmaktadır. Bu projede okullardaki ger dönüşüm kutularının bilinçli kullanılması, atık ürünlerle yeni ürünler elde etmeyi ve ortaklar arası atık yağ toplama yarışması gibi etkinliklerle hem web2 araçları hem sahada çalışarak eğlenceli bir proje hedeflemekteyiz.