The Secrets of Learning Idioms - eTwinning Projesi

The Secrets of Learning Idioms - eTwinning Projesi

The Secrets of Learning Idioms

25.02.2021 278

The Secrets of Learning Idioms (Deyimleri öğrenmenin Sırları) Projemizde Türkiye'den 10, İtalya'dan 1, Romanya'dan 2 okul ortağımız yer almaktadır.Ve farklı okullardan 13 öğretmen ve 49  öğrenci projeye katkı sağlamaktadır. Proje çalışmalarımız ;projemizin Aralık ayında kabulünden sonra , Şubat ayında okul öğrencilerimizden gönüllü bir grubun katılımı ile başlamıştır ve çalışmalar online platform üzerinden devam etmektedir.Mart ayında proje çalışmalarımız tamamlanacaktır. Proje açıklaması; 

Bir dilde sohbet etmek için beş yüz kelimenin yeterli olduğu söyleniyor.Aslında, öğrencilerimize bu algının ne kadar sınırlı olduğunu, deyimlerin bir dili nasıl canlandırdığını ve deyimleri günlük dillerine entegre etmeyi öğreterek yaşamdaki deneyimlerimizi nasıl canlı bir şekilde anlattıklarını göstermek istiyoruz.Bu amaca ulaşmak için öğrencilerimiz için bir proje planladık.

Öğrencilerimiz 15-19 yaşları arasındadır. Deyimleri birlikte belirlemeyi planlıyoruz. Bu deyimler hakkında biraz araştırma yapacaklar, bu nedenle kökenlerini öğrenme şansına sahip olacaklar ve farklı kültürlerden ve ülkelerden yeni arkadaşlar edinebilecekleri için kelime dağarcığını, dil becerilerini geliştirme fırsatı olacak. Ayrıca bu proje Covid19 salgınının olumsuz yönlerini aşma şansı olabilir çünkü sadece araştırma yapmakla kalmayacak, etkinliklerde onlara keyif ve heyecan verecek bazı web2.0 araçlarını da kullanacaklar. Üstelik onlara nasıl olduğunu da öğretmiş olacağız.Ayrıca birlikte çalışma ve öğrenmenin pekiştirilmesiyle ortak bir kültürel bir ürün ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Linkler Facebook: https://www.facebook.com/groups/1092557014593820/?ref=share  Instagram:   https://instagram.com/the_secrets_of_learning_idioms . Logo ve posterimiz tüm okulların katılımı ile oylama sonucu belirlenmiştir.